• ראשי
  • יזמות עסקית – כיצד להתחיל

יזמות עסקית – כיצד להתחיל

יזמות עסקית היא תהליך של יצירה, פיתוח והגשמה. יזמות עסקית לוקחת רעיון ומובילה אותו בדרך ליישום. לרבים מאיתנו יש רעיון לעסק או למיזם אך רק למעטים מאיתנו יש את האומץ ונחישות ההחלטה לקחת את הרעיון הזה ולהוציאו אל הפועל. הסיבות העיקריות לכך הן בדרך כלל:

 

1.    הפחד מפני כישלון – מה יהיה אם נכשל? איך נוכל לכסות את ההפסד שעלול להיווצר? כיצד נמשיך לשלם את החשבונות שלנו? אלו הן השאלות שבסופו של יום מרתיעות את רובנו ומונעות מאיתנו להגשים את הרעיונות שלנו בדרך של יזמות עסקית.

2.    הדחף האנושי ליציבות והחשש מפני שינויים – לרוב בני האדם יש נטייה טבעית לשאוף ליציבות ולוודאות. רוב בני האדם נוטים גם לחשוש מפני הלא נודע ולהימנע משינויים שאינם הכרחיים.

3.    חוסר ידע – רובנו מאמינים שאנו מוכשרים מעל הממוצע אך למרות זאת חוסר ידע בתחום העסקי והפיננסי נוטה להדאיג אותנו ולהצטייר בעינינו כמכשול שקשה מאד לעבור.

4.    חוסר בכסף – על פי התפיסה הרווחת כדי להקים עסק צריך להשקיע כסף וחוסר בכסף מהווה בעיני רבים חסם כניסה משמעותי לעולם היזמות העסקית.

 

על כל מכשול הניצב בדרך ליזמות ניתן להתגבר על ידי דרכים שונות. יזמות עסקית דורשת נקיטת יוזמה, חריצות, מוטיבציה ומוכנות להתמודד עם קשיים ומכשולים. מכשול איננו אסון. מכשול הוא אתגר שצריך להתמודד איתו. כמעט שאין בחיים ארוחות חינם. בדרך כלל בשביל כסף קל צריך לעבוד מאד קשה.

יזמות עסקית בעיני היא סוג של אלכימיה – חיבורם של מספר מרכיבים חסרי ערך כל אחד בפני עצמו לצורך יצירת מכלול שלם בעל ערך. תפקידו של היזם הוא לרקוח את התרכובת הנכונה בדרך להצלחה עסקית.

 

כדאי להכיר כבר בשלב הזה בעובדה שיזמות עסקית היא עבודה קשה. החלק הקשה ביזמות עסקית הוא להחליט אילו פעילות חשוב לבצע ובאיזה עיתוי. בשונה מהעובד השכיר ליזם אין בוס מנהל אשר מנחה אותו כיצד לפעול, מתי לפעול וכיצד להתמודד עם בעיות. היזם הופך להיות "הבוס" של עצמו והאחריות המוטלת היא כבדה.

 

בואו ננסה תחילה להתמודד עם ארבעת המכשולים אשר הוצגו בתחילת המאמר. שני המכשולים הראשונים בדרך ליזמות עסקית מצריכים עשיית חשבון נפש. יזמות איננה מתאימה לכולם. ראשית עלינו לשאול את עצמנו האם אנחנו מוכנים להתמודד עם הפחד הטבעי מכישלון ועם החשש משינויים? בנוסף, יהיה עלינו להעריך האם אנו ניחנים בתכונות הנחוצות ליזמים. את תכונות האופי הנדרשות המאפיינות יזמים ניתן למצוא בתחילת המאמר הקמת עסק שבאתר זה.

 

התמודדות עם חוסר ידע מצריכה רצון עז לחקור, לשאול וללמוד. עם הרבה חריצות בהחלט אפשר לעשות זאת! ברשת האינטרנט לא חסרים מקורות מידע מהימנים אשר מהם ניתן ללמוד על כל ההיבטים של יזמות עסקית ושל ניהול עסק. פערי ידע אחרים תוכלו להשלים על ידי התייעצות עם גורמים מקצועיים או עם אנשים בעלי ניסיון עסקי שאתם מכירים.

 

מאמרים מעשיים בנושאים פיננסיים ועסקיים הכתובים בשפה ידידותית תוכלו למצוא גם כאן.

 

את ההתמודדות עם חוסר בכסף כדאי להשאיר לשלב בו ידוע לנו בדיוק כמה כסף אנו צריכים לצורך הקמת העסק. זאת נדע רק לאחר הכנת תוכנית עסקית. התוכנית העסקית כוללת תוכנית פיננסית מפורטת המנתחת את צורכי המימון להקמת העסק. סכום הכסף הדרוש להקמת המיזם נגזר ממשתנים רבים אשר מנותחים בתוכנית העסקית. לאחר שנדע לכמה כסף אנו זקוקים לצורך הקמת העסק ומימוש היזמות העסקית נוכל לגבש את דרכי הפעולה האפשריות מבחינתנו לצורך הגיוס. כסף לצורך הקמת העסק נוכל לנסות ולגייס מבנקים, ממשקיעים פוטנציאליים, מקרנות המעמידות הלוואות לעסקים קטנים בערבות מדינה וכן הלאה.

 

אציין כי הכנת תוכנית עסקית היא שלב חשוב מאד בתהליך היזמות העסקית. הכנת תוכנית עסקית מסייעת לנו בהשלמת פערי ידע קיימים על הענף, על השוק, על הלקוחות, על המתחרים וכו'. התוכנית העסקית כוללת מתודולוגיה מסודרת אשר מסייעת לנו לשאול את עצמנו את השאלות החשובות בדרך להקמת העסק.

אם יש לנו רעיון לעסק או למיזם ואיננו יודעים מהיכן להתחיל – תוכנית עסקית היא בהחלט פתרון יעיל. תוכנית עסקית היא כלי חשוב המשמש בידי היזם כמעין רשימת תיוג של הנושאים שיש לחקור ולנתח.

 

אתם מוזמנים לקרוא כאן כל מה שחשוב לדעת על תוכנית עסקית לרבות מטרותיה, מקורות המידע, פרקיה, דגשים להכנתה וגם דוגמא לתוכנית עסקית.

 

יזמות עסקית עשויה להיות הגשמת חלום והגשמה עצמית אך חייבים להכיר בעובדה שהיא עלולה גם לגרור כישלון. הכנת תוכנית עסקית תוכל לסייע בידכם לזהות סיכונים וכשלים רבים מבעוד מועד ולהעריך בצורה טובה יותר את פוטנציאל הרווחיות של העסק ביחס לסיכונים הקיימים. במידה שלהקמת העסק אין הצדקה כלכלית, כדאי מאד לגלות זאת לפני שיוצאים לדרך ובכך לחסוך זמן יקר וכסף.

 

על היבטים נוספים של יזמות עסקית ותכנון עסקי תוכלו לקרוא במאמר הקמת עסק.

 

יזמות עסקית איננה מתאימה לכל אחד. ברם, במידה שמצאתם כי יזמות עסקית דווקא כן מתאימה לכם, אתם עשויים לגלות שתהליך המחקר, התכנון והעשייה הוא תהליך בו תוכלו ליהנות ולהגשים את עצמכם למרות כל המכשולים והאתגרים בהם תתקלו בדרך. ניהול פרויקט היזמות העסקית שלכם באופן מתוכנן ובדרך יעילה (בצירוף קצת מזל שמעולם לא הזיק לאף אחד), עשוי להביא גם אתכם אל עצמאות כלכלית.

צריכים ייעוץ?
התקשרו
077-9971545