יועץ פיננסי

מהו בעצם יועץ פיננסי? כיצד בוחרים יועץ פיננסי? כיצד יועץ פיננסי יכול לסייע לכם? במאמר שלהלן נענה על שאלות אלה ואחרות.

 

מהו יועץ פיננסי

 

יועץ פיננסי הוא מי שמספק לחברות, לעסקים וליחידים שירותי ייעוץ, הדרכה וליווי בתחומים פיננסיים. תפקידו העיקרי של היועץ הפיננסי הוא לסייע ללקוחותיו בתכנון, בארגון ובניהול של ענייניהם הפיננסיים מתוך מטרה לשפר את מצבם הפיננסי ולהוביל אותם אל מטרותיהם הפיננסיות. תועלתו של יועץ פיננסי מקצועי, מנוסה ומהימן לחברה, לעסק או למשפחה היא גבוהה ומכאן נובעת חשיבותו של הייעוץ הפיננסי.

 

מי יכול להיות יועץ פיננסי

 

למרבה הצער כל אחד יכול להכריז על עצמו כיועץ פיננסי. בניגוד לעיסוקים אחרים הטעונים רישוי של המדינה (כגון יועצים פנסיוניים, יועצי השקעות ורואי חשבון הכפופים לרגולציה של משרד האוצר, הרשות לניירות ערך ומשרד המשפטים), יועצים פיננסיים אינם זקוקים לרישיון כלשהו כדי לפעול. זהו מצב בעייתי לנוכח העובדה שיועצים פיננסיים חסרי הכשרה וניסיון ראויים נותנים שירותי ייעוץ לעסקים וליחידים שהבנתם בתחום הפיננסי היא מוגבלת. ייעוץ פיננסי הניתן על ידי יועץ פיננסי שאינו מוכשר לכך עלול לגרום יותר נזק מאשר תועלת.

 

כיצד לבחור יועץ פיננסי מתאים

 

נחלק את הקריטריונים העיקריים לשתי קטגוריות:

 

1. השכלה והכשרה:

 

האם היועץ הפיננסי הוא רואה חשבון מוסמך – מסלול הכשרתו של רואה חשבון בתחום הפיננסי הוא המקיף והארוך ביותר. רואה חשבון מוסמך על פי החוק לעסוק במקצוע זה (חוק רואי-חשבון, תשט"ו- 1955). מועצת רואי החשבון בישראל אשר הוקמה על ידי משרד המשפטים, היא הגוף הסטטוטורי האחראי על מתן רישיון לעסוק במקצוע ראיית החשבון. במסגרת הכשרתו נדרש רואה החשבון לעמוד בבחינות רבות בתחומי חשבונאות פיננסית, כלכלה, משפט, תמחיר וחשבונאות ניהולית, סטטיסטיקה, מימון, דיני תאגידים, טכנולוגיות מידע, דיני מסים וביקורת חשבונות. בנוסף, בכדי להיות רואה חשבון יש לעבור תקופת התמחות של שנתיים בטרם קבלת הרישיון. הכשרתו הארוכה והמורכבת של רואה החשבון בצירוף עם ניסיונו המקצועי בליווי של חברות ועסקים , מביאים לכך שהוא בעל השכלה, ידע וניסיון נרחבים בתחומים פיננסיים, כלכליים ועסקיים, עובדה אשר מאפשרת לו להיות יועץ פיננסי מקצועי ברמה הגבוהה ביותר.

 

האם היועץ הפיננסי הוא בעל תארים אקדמיים בתחומים רלוונטיים – לימודים אקדמיים בתחומי מנהל עסקים, חשבונאות וכלכלה מרחיבים את ההשכלה והידע של היועץ הפיננסי ובכך תורמים להכשרתו המקצועית ולהבנתו העסקית והפיננסית. לימודים לתארים מתקדמים יותר בתחומי הניהול והפיננסים מעבר לתואר ראשון מעמיקים את הידע של היועץ הפיננסי אף יותר.

 

2. ניסיון מקצועי:

 

האם היועץ הפיננסי התנסה גם בניהול ובעשייה בפועל – מבחינת הניסיון אין תחליף לניהול ועשייה בפועל. ייעוץ פיננסי על בסיס תיאורטי בלבד לא יניב את אותן התוצאות שיתקבלו בעקבות ייעוץ פיננסי המבוסס על ניסיון בפועל. יש לבחון האם היועץ הפיננסי שימש בפועל בתפקיד ניהולי בכיר בתחום הפיננסיים כגון סמנכ"ל כספים, חשב או בנקאי בכיר ובתפקיד זה ניהל בפועל את התחום הפיננסי על כל היבטיו.

 

האם ליועץ הפיננסי ניסיון ייעוץ שמקורו באחת מפירמות הייעוץ המובילות – ניסיון במתן ייעוץ פיננסי באחת מפירמות הייעוץ המובילות מעניק יתרון משמעותי. המעורבות בעבודות ייעוץ פיננסי וכלכלי מורכבות עבור החברות והעסקים המובילים בארץ ובעולם מרחיבה באופן משמעותי מבחינת היועץ הפיננסי את הפרספקטיבה המקצועית ואת מרחב הפתרונות האפשריים לכל בעיה.

 

לסיכום

 

יועץ פיננסי מנוסה, מוכשר ומהימן יצדיק את ההתקשרות איתו ויקדם אתכם לעבר מטרותיכם הפיננסיות והעסקיות. כך למשל תוכנית עסקית איכותית אשר נערכת לאחר מחקר וניתוח יסודיים והכוללת פרק תוכנית פיננסית מקצועי ומהימן, תשפר מאד את סיכויי הצלחתו של העסק. כמובן שכל הניסיון וההכשרה אינן מהווים תחליף לקשר בינאישי טוב וליחסי אמון. מעבר לידע המקצועי, להכשרה ולניסיון, יועץ פיננסי בעל מחויבות גבוהה לתהליך הייעוץ, יוכל גם להחדיר בכם את המוטיבציה הנדרשת בכדי להצליח וללוותכם לאורך כל הדרך. פגישה אישית עשויה לתת רושם ראשוני על היועץ הפיננסי ולענות על השאלה החשובה – האם אנו מרגישים נוח להתחבר אליו ולשתפו בענייננו הפיננסיים והאם אנו מאמינים שהוא האדם המתאים אשר עשוי להוביל אותנו להצלחה הנכספת. מאד חשוב לפגוש את היועץ הפיננסי אשר יטפל בעניינכם בפועל ולהתרשם ממנו ולא מעובדים/מתמחים אחרים באותו משרד אשר הם אלה שיטפלו מאוחר יותר בעניינכם הפיננסיים.

 

קראו עוד על תהליך הייעוץ הפיננסי

צריכים ייעוץ?
התקשרו
077-9971545