תוכנית עסקית לדוגמא |
להלן תובא בפניכם תוכנית עסקית לדוגמא לשימושכם. התוכנית העסקית לדוגמא תוצג בצורה של תבנית אשר תכלול את הפרקים החשובים אשר יש לכלול בתוכנית עסקית. חשוב לציין כי תוכנית עסקית לדוגמא היא בסיס אשר בו יש להכניס התאמות נדרשות בהתאם לטיבו ולאופיו של העסק, לענף בו הוא פועל ובהתאם למטרות של היזמים או בעלי העסק.
הכנת תוכנית עסקית היא תהליך חשוב והכרחי אשר מטרתו העיקרית איננה מסתכמת אך ורק ביצירת מסמך עסקי. תהליך הכנת התוכנית העסקית מוביל אותנו לקיים חשיבה מקיפה, לאסוף נתונים, לנתח מידע ולבצע מחקר יסודי. לתהליך המחקר חשיבות רבה להצלחתו של המיזם או העסק בהמשך. הכנת תוכנית עסקית מחייבת בין היתר ללמוד ולהכיר את השוק ואת המתחרים, להגדיר את האסטרטגיה העסקית ולערוך תכנון פיננסי יסודי. במהלך עבודת ההכנה והמחקר לתוכנית העסקית עשויים להתגלות מכשולים וסיכונים שלא חזינו בשלב הראשוני אך גם הזדמנויות חדשות. תוכנית עסקית ראויה תנתח את הפוטנציאל העסקי של המיזם או העסק ותשפוך אור לגבי כדאיותו הכלכלית ולגבי סיכויי הצלחתו.
התוכנית העסקית לדוגמא אשר תובא להלן תכלול את הפרקים הנכללים בדרך כלל בתוכניות עסקיות וכן את הנושאים החשובים בכל אחד מהפרקים. כדי להכין תוכנית עסקית רצינית לא יהיה זה מספיק להתבסס על תוכנית עסקית לדוגמא ורק לשנות את שם העסק ואת המוצר. אין מנוס מאיסוף נתונים ומידע וביצוע מחקר מקדים אשר יבססו את הניתוח והתכנון המוצגים במסמך התוכנית העסקית.
תוכנית עסקית לדוגמא:
זהו הפרק החשוב ביותר בתוכנית העסקית. אורכו של פרק תמצית המנהלים אינו צריך לעלות על שניים-שלושה עמודים והוא צריך לתמצת את עיקרי התוכנית העסקית. את פרק תמצית המנהלים כותבים אך ורק לאחר השלמת כתיבתה של כלל התוכנית העסקית. מומלץ להשקיע מחשבה רבה בבנייתו של פרק תמצית המנהלים מאחר שפרק זה יקבע האם מקבלי התוכנית העסקית (בעיקר משקיעים ונותני האשראי פוטנציאליים) יזרקו אותה לסל הגריסה או שיעברו לקרוא את יתר הפרקים.
תמצית המנהלים תכלול בדרך כלל :
תאור קצר של העסק והענף
תאור המוצר או השירות, אפיון הלקוחות, סקירת מאפייני הענף ומגמותיו
ההזדמנות העסקית והחזון העסקי למימושה
האסטרטגיה העסקית ותוכנית השיווק
תחזית ההכנסות
הצגת היזמים או מנהליו של העסק – ניסיון קודם והכשרה
תוכנית פיננסית הכוללת:
דוח רווח והפסד חזוי
2. הצגת העסק או המיזם
3. השוק והסביבה העסקית
5. תוכנית תפעולית
בפרק זה נכלול התייחסות להיבטים שונים בניהול עסק לרבות:
תאור מערך הייצור והרכש ופירוט ההשקעות הנדרשות להקמתו – לרבות הערכת עלויות רכישת חומרי גלם ועלויות ייצור
6. הצגת היזמים/המנהלים של העסק
7. תוכנית פיננסית
במידה שבכוונתנו לגייס הון ממשקיעים נכלול גם את: סכום הכסף נדרש בטווח קצר, סכום הכסף נדרש בטווח הארוך, ייעוד הכספים, תשואה צפויה על ההשקעה ואסטרטגיית מימוש (הנפקת מניות, מכירת מניות החברה, חלוקת דיבידנד) אחוזים מוצעים בעסק, אבני דרך לבקרה שמציעים היזמים, מידע פיננסי שידווח למשקיעים, מעורבות המשקיעים הניהול ובקבלת החלטות.
8. נספחים לתוכנית העסקית
בנספחים לתוכנית העסקית יכלל מידע המספק תמיכה נוספת לתוכנית העסקית כגון פירוט טכנולוגי נרחב יותר, מחקרי שוק שבוצעו וכו'.
אם הגעתם לכאן אז בהחלט לא מומלץ לכם להחמיץ את קריאת המדריך המעשי להכנת תוכנית עסקית >> -------------------------------------------------------
מטרותיה העיקריות של תוכנית עסקית הן בחינת הכדאיות והפוטנציאל העסקי, גיוס הון ואשראי וכן לשמש ככלי ניהולי רב ערך למחקר, לתכנון ולבקרה. תוכנית עסקית לדוגמא היא תבנית כללית שיש לבצע לגביה התאמות נדרשות בהתאם לכל עסק ולכל ענף.
לקריאה נוספת על נושאים הקשורים לתוכניות עסקיות:
טעויות נפוצות בתוכנית עסקית וכיצד ניתן להימנע מהן>> חשיבותה של תוכנית עסקית בהקמת עסק חדש>> יזמות עסקית >> |