• ראשי
  • עקרונות ההשקעה במניות של וורן באפט

עקרונות ההשקעה במניות של וורן באפט

עקרונות ההשקעה במניות של וורן באפט, המשקיע המפורסם ביותר בעולם, הפכו אותו לאחד האנשים העשירים בעולם. השקעה במניות מבחינתו של וורן באפט הינה השקעה בעסק לכל דבר ועניין וכמשקיע רציונאלי מבקש וורן באפט לרכוש עסקים איכותיים במחיר אטרקטיבי. גישתו של וורן באפט להשקעה במניות ידועה גם כהשקעת ערך (value investing). השקעת ערך היא גישה פונדמנטלית להשקעה במניות המבוססת על עקרונות כלכליים.

השקעה במניות

 

להלן עקרונותיו של וורן באפט להשקעה במניות:

1. על העסק להיות פשוט ומובן – וורן באפט מעדיף עסקים פשוטים להבנה. על פי עקרון זה של וורן באפט אין לבצע השקעה במניות של חברה אשר אינך מבין את עסקיה. השקעה במניות בחברות מ"הכלכלה הישנה" היא אולי קצת פחות "סקסית" מהשקעה במניות של חברות היי טק חדשניות אבל לפחות תוכל להבין טוב יותר מה עושה החברה, מי הם מתחריה, מהם המוצרים שהיא מוכרת, מהו יתרונה התחרותי וכו'.

2. החברה מנוהלת על ידי הנהלה רציונאלית ואמינה – הנהלה מקצועית ורציונאלית תגדיל את הסיכויים להצלחת החברה בעתיד ותאפשר לבעלי המניות להשיג את התשואה הנדרשת על השקעתם. הנהלה איכותית תתמקד בדרך כלל בליבת העסק ותפעל באופן רציונאלי לטובת החברה ובעלי מניותיה. את הרווחים הצבורים אשר אינם מחולקים כדיבידנד תדע ההנהלה להשקיע בתשואה גבוהה בעסק עצמו ובמידת הצורך תשקול רכישה עצמית של מניות החברה במידה ושוויין בשוק יהיה נמוך מערכן הכלכלי. על מנת לבחון את איכותה של ההנהלה יש לבחון את החלטותיה בעבר וכיצד הן הוכיחו עצמן במבחן המציאות. בנוסף על ההנהלה להתנהל בתום לב ומתוך גילוי נאות לבעלי מניותיה. אחת הדרכים לבחון את אמינותה של ההנהלה היא להשוות את תחזיות העבר שלה לביצועי החברה בפועל בתקופות העוקבות.

3. ננסה לאתר עסקים אשר מציגים רווחיות וצמיחה באופן עקבי ולאורך שנים – עסקים טובים אשר מוכרים מוצרים איכותיים נהנים ממוניטין יציב ובדרך כלל גם משולי רווח גבוהים יותר. וורן באפט דוגל בהשקעה במניות של חברות אשר להן יתרון תחרותי אשר עשוי לנבוע למשל ממכירת מוצר הנתפס על ידי הצרכנים כמוביל ואיכותי (לדוגמא חברת ג'ילט או קוקה קולה). לחברות אלה הנהנות מהצלחה של שנים רבות סיכויים טובים לשגשג גם בעתיד ולהניב תשואות גבוהות מהממוצע לבעלי מניותיהן.

4. נצפה לראות תרגום של הרווחיות שמציגה החברה לעלייה מתמדת בשווי השוק של החברה – בטרם ההשקעה במניות החברה יש לבחון את התנהגות שווי השוק בשנים האחרונות ולוודא כי קיימת קורלציה בין העקביות ברווחיות לבין העלייה בשווי השוק של החברה.

5. החברה אינה ממונפת בצורה מופרזת – מינוף החברה על ידי נטילת הלוואות רבות מדי מעלה את רמת הסיכון של החברה ופוגע ביכולתה להתמודד בצורה טובה עם משברים פיננסיים. וורן באפט מעדיף השקעה במניות של חברות אשר אינן ממונפות יתר על המידה ונשענות על הון עצמי מספק אשר יאפשר לחברה להתמודד עם משברים פיננסיים.

6. השקעה במניות יש לבצע במחיר הגיוני עם שולי ביטחון – רכישת עסק טוב במחיר הוגן תאפשר להשיג בטווח הארוך תשואות חיוביות על ההשקעה במניות. בין המדדים החשובים שיש לבחון לצורך כך ניתן לציין את מכפיל הרווח, מכפיל ההון ושיעור התשואה על ההון. ניתוח דוחות כספיים מהווה שלב קריטי באסטרטגיית השקעת הערך.

7. השקעה במניות יש לבצע לטווח ארוך – השקעה בעסקים איננה השקעה ספקולטיבית לטווח קצר. השקעה בעסק מצריכה סבלנות וטווח השקעה ארוך. בהנחה שזיהינו עסק טוב הנמכר במחיר אטרקטיבי, ההשקעה במניות צריכה להתבצע לטווח ארוך בכדי לאפשר לשוק ההון להציף את הערך הפנימי של העסק כפי שהוערך על ידנו.

 

עקרונות ההשקעה במניות של וורן באפט מושתתים על היגיון כלכלי אשר הצלחתו מוכחת כבר לאורך שנים רבות. גישתו של וורן באפט להשקעה במניות דורשת מהמשקיע גישה יסודית ועבודת הכנה.

 

במידה שהנכם מעוניינים ללמוד קצת יותר לעומק על ההיבטים המעשיים הכרוכים בהשקעה במניות תוכלו לקרוא גם את השקעה במניות – מדריך מעשי (מדריך מקיף ופרגמאטי להשקעה במניות).

 

צריכים ייעוץ?
התקשרו
077-9971545